De balletschool

De balletschool in Abcoude bestaat al meer dan veertig jaar en werd opgericht en jarenlang enthousiast geleid door Bernadette Robertson. In 2006 nam Linda van Nimwegen de school met veel plezier van haar over. De balletschool heeft in Abcoude vele locaties gehad maar huist tegenwoordig in een mooie balletstudio in het Piet Mondriaangebouw. De ruime zaal heeft een speciale balletvloer en een vaste spiegelwand met barre. Verder zijn er twee kleedkamers en heeft het gebouw een kleine foyer waar ouders eventueel op hun kind kunnen wachten.

Linda van Nimwegen

De balletschool heeft op het moment ruim 100 leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Daarnaast zijn er ook balletlessen en toneel- en zangprojecten voor volwassenen te volgen.
Kinderen jonger dan 4 jaar kunnen alvast op de wachtlijst worden geplaatst. Omdat de kleutergroepen snel vol zijn is dit altijd verstandig om te doen. De leerlingen van de school komen niet alleen uit Abcoude maar ook uit Baambrugge, Vinkenveen, Amsterdam en Diemen.

Er worden lessen gegeven op maandag, dinsdag en woensdag. Leerlingen worden ingedeeld op leeftijd en eventueel op danservaring. Voor de kleinste ( 4 tot 6 jr) zijn er ADV lessen (algemene dansvaardigheid) waarin er gewerkt wordt vanuit improvisaties, verhalend bewegen en beeldend bewegen. Ook wordt er een beginnetje gemaakt met de klassieke ballettechniek.

Jaarlijks zijn er 32 lesweken. Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen. De vakanties lopen gelijk aan die van de basisscholen in Abcoude. Twee maal per jaar is er een openles en ook wordt er jaarlijks een uitvoering georganiseerd waarin alle kinderen optreden op het podium van het Piet Mondriaangebouw. Klik op voorstellingen voor wat meer informatie over de voorstellingen van het afgelopen jaar.

De balletschool Abcoude biedt iedereen die van dansen houdt een fijne plek waarbij het dansplezier voorop staat!