Docententeam

Linda van Nimwegen

Linda was 10 jaar toen ze naar de Nationale Balletacademie in Amsterdam ging waar ze afstudeerde als klassiek balletdanseres. Ze danste in verschillende balletten bij het Nationale Ballet en het Scapino ballet zoals de Notenkraker, het Zwanenmeer en Sleeping Beauty. Daarna maakte ze deel uit van de originele cast van de Phantom of the Opera in Scheveningen. Zelf choreografeerde ze voor verschillende theaterproducties en grote evenementen zoals de Merlin tour van KAYAK en het WorldPress Fotogala. In opdracht van Paul van Vliet choreografeerde en regisseerde ze samen met Frans Schraven de kindermusical Buster en Benjamin die o.a met Paul de Leeuw in Theater Carré te zien was.

Linda van Nimwegen

In 2006 nam Linda de Balletschool van Bernadette Robertson over; de school waar ze zelf ooit als zesjarige was begonnen met dansen. Naast haar werk voor de balletschool richtte Linda samen met Marjolein Macrander de Muze van Abcoude op, is ze officemanager bij Theater City of Wesopa in Weesp en werkt ze regelmatig als docent, productieleider of preformer voor diverse culturele projecten.

Gastdocenten

Om de leerlingen dans op alle gebieden te laten beleven krijgt de balletschool regelmatig bezoek van een gast docent of doet de school mee aan de speciale dansdag. Jongeren krijgen voor langere periode les van een gastdocent waarbij de nadruk kan liggen op jazz dans, moderne dans of klassieke ballettechniek en spitzen.

In de afgelopen jaren zijn er gastlessen gegeven in Moderne dans en Afrikaanse dans en deed de school mee aan de Dance Gathering De Ronde Venen en de Halloweentochten in Abcoude.