Ballet jeugd

Het seizoen bestaat uit 32 lesweken voor ballet en 18 lesweken voor de extra jongerengroep. De lessen vangen aan in september en het seizoen loopt af in juni. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. Deze data vindt u bij het lesrooster.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks bepaald. Tegen het einde van het seizoen worden alle ouders geïnformeerd over de hoogte van het lesgeld voor het nieuwe seizoen. Indien u dat wenst kunt u het bedrag ook in twee termijnen betalen. Het eerste termijn dient voor 31 september op de rekening te zijn bijgeschreven. Het tweede termijn voor 31 januari. Na het verstrijken van het eerste betalingstermijn is het niet langer mogelijk in termijnen te betalen en dient het volledige bedrag te worden voldaan. Voor de productieklas is geen termijn betaling mogelijk.

Aan het eind van elk seizoen treden alle balletleerlingen op in een grote balletuitvoering. De jongeren kunnen auditie doen voor de hoofdrollen. Voor deelname aan de voorstelling wordt een vaste bijdrage gevraagd om de kosten van de balletuitvoering te kunnen opbrengen.

De lessen vinden plaats op maandag, dinsdag en woensdag in de balletzaal van het Piet Mondriaangebouw aan de Broekzijdselaan in Abcoude.

De docenten van de balletschool hebben allen een professioneel erkende dansopleiding gevolgd en zijn gediplomeerd dansdocent.Voor meer informatie over de docenten klikt u op docententeam

balletschool abcoude jeugd

4 tot 6 jaar

Voor de kleinste ( 4 tot 6 jr) zijn er ADV lessen ( algemene dansvaardigheid) waarin er gewerkt wordt vanuit improvisaties, verhalend bewegen en beeldend bewegen. Ook wordt er een beginnetje gemaakt met de klassieke ballettechniek. De lessen zijn speels en helpen de kinderen bij het ontdekken van het dansen, stimuleren de muzikaliteit en de fantasie. Verder wordt er spelenderwijs gewerkt aan houding en lenigheid.

7 tot 11 jaar

Voor leerlingen vanaf 7 jaar wordt er dieper ingegaan op de danstechniek maar blijven spel, improvisatie en de ontwikkeling van de muzikaliteit nog  belangrijke elementen in de les. Daarnaast zullen de leerlingen kennis gaan maken met verschillende dansstijlen ( jazz- ballet, moderne dans, streetdance) en de daarbij behorende muziekgenres. Ook werken zij met hun docent aan een choreografie.

12+

De kennis van de ballettechniek wordt verbreed en aangevuld met technieken uit de jazzballet en moderne dans. De leerlingen werken aan verschillende choreografieën waarin de verschillende dansstijlen worden gebruikt.

Ballet Extra

Voor de jongeren is er de mogelijkheid een extra les te volgen. In deze lessen is er meer aandacht voor verschillende dansstijlen maar ook voor improvisatie en choreografie. De groep maakt een eigen dans voor de voorstelling.

Spitzenlessen

Vanaf 12 jaar kunnen je je opgeven voor spitzenlessen. Deze lessen zijn bedoeld voor leerlingen die deze speciale manier van klassiek balletdansen willen leren. De spitzenles duurt 30 minuten en wordt gegeven tijden de les Ballet Extra of als verlenging van de eigen groepsles.

Deelname is enkel mogelijk wanneer de docent aangeeft dat de leerling hier aan toe is en er voldoende animo voor is.

spitzenlessen

Openlessen

Ieder jaar is er twee maal een mogelijkheid om een openles bij te wonen. Eén maal vlak voor de kerstvakantie en één maal in april. Tijdens een open les zijn geïnteresseerden welkom om  kan een kijkje te komen nemen in de les.