NIEUWS:

* De Muze van Abcoude sluit een mooi jaar af waarin het Café Chantant een nieuwe voorstelling speelde en de indrukwekkende film ‘Om nooit te vergeten…’ te zien was.

In het nieuwe seizoen komt de Muze van Abcoude weer met nieuwe projecten. Heeft u interesse om zelf mee te doen met het Café Chantant of het Theaterlab? Neem dan even contact met ons op.

De Liefde

De nieuwe voorstelling van het Café Chantant staat in het teken van de liefde. Een groep enthousiaste amateur zangers uit ons dorp brengt een theatrale voorstelling met mooie liefdesliedjes en warme verhalen. Op zondag 20 maart gaat de voorstelling in première in het Theater Piet Mondriaan. Daarna is de voorstelling ook te zien en Baambrugge, Mijdrecht en in de Angstelborgh in Abcoude. Dompel jezelf even onder in een roze wolk en kom kijken en luister naar het Cafe Chantant. 

Speeldata

  • zondag 20 maart, Theater Piet Mondriaan, Abcoude
  • zondag 3 april, De Vijf Bogen, Baambrugge
  • zondag 22 mei, Oude Parochiehuis, Mijdrecht
  • zondag 29 mei, Angstelborgh, Abcoude

Aanvangstijd: 14.00 uur (alle voorstellingen)

Entree: €8,-

kaarten reserveren via demuzevanabcoude@gmail.com

De Muze van Abcoude

De Muze van Abcoude

De Muze van Abcoude zet zich in voor bijzondere culturele projecten in het dorp, met het dorp en door het dorp. Denk daarbij aan de Halloweentocht, de Kunstkaravaan, Gluren en de Botenparade. In het seizoen 2018-2019 startte de Muze van Abcoude met twee theaterproducties ; het Café Chantant en het Theaterlab. Bij deze projecten geeft de Muze van Abcoude  inwoners van het dorp de kans om onder begeleiding van professionals te zingen en toneel te spelen en zelf op het podium te stappen. Daarbij vinden we het belangrijk dat het dorpse karakter bewaard blijft en werken daarom graag samen met andere, lokale cultuurondernemers.

De Muze van Abcoude is ontstaan vanuit eerder culturele stichtingen zoals stichting de Bijenkorf en stichting Kunst & Cultuur Abcoude, Baambrugge.

Wie zijn wij?

De Muze van Abcoude is een initiatief van Linda van Nimwegen (Balletschool Abcoude) en Marjolein Macrander ( Jeugdtheaterschool Abcoude). Zij zijn al  jaren  actief in het dorp om daar bijzondere culturele projecten neer te zetten. Marjolein en Linda  werkte beiden als uitvoerend podiumartiest en hebben ruime ervaring in het ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van theaterproducties. Tevens zijn zij zeer ervaren docenten.

Bestuur: Floor van Teeseling (voorzitter), Ina Bakker (secretaris), Irma van den Berg (penningmeester)

Artistiek leider: Marjolein Macrander

Productieleider: Linda van Nimwegen

Café Chantant

Hou je van zingen en lijkt het je leuk om dat solo of in een klein ensemble te doen? Bij het Café Chantant komen de zangers wekelijks bij elkaar om samen met een muzikaal leider en regisseur aan een mooi programma te werken dat we uiteindelijk op verschillende locaties zullen uitvoeren.

PERIODE: oktober 2021- april 2022. REPETITIE: maandagavond in Abcoude KOSTEN: € 365,00

Dat is inclusief, regie, repertoire, bladmuziek, 2 workshops en decor en kostuums

Seizoen 2021-2022 Programma

Nieuw project van het Cafe Chantant

Nieuw Project van het Theaterlab

Projecten starten bij voldoende deelnemers


CONTACT: demuzevanabcoude@gmail.com

Theaterlab Abcoude

Het is de hoogste tijd om in Abcoude eens per jaar een mooie voorstelling te maken met toneelspelers uit het dorp. Lijkt het je leuk om aan een echte toneel- productie mee te doen, dan vragen we je om je aan te melden: zo ontstaat het Theaterlab Abcoude met daarin enthousiaste mensen. De Muze zoekt jaarlijks een toneelstuk en vraagt spelers om mee te doen. Wanneer je deelneemt aan een toneelproductie werk je met professionele regisseurs en wordt er naast de vaste repetities een speciaal theaterweekend georganiseerd.

Periode: Bij voldoende interesse start er in overleg een nieuw project.

Meedoen aan een van de activiteiten van de Muze?

Leuk dat je interesse hebt!
Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met:

demuzevanabcoude@gmail.com

Linda van Nimwegen: 0624460578

Marjolein Macrander: 0641509889

Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Voor ieder project wordt een deelnemersbijdrage gevraagd.

De film Om nooit te vergeten… werd meer dan 1500 keer bekeken!

Om nooit te vergeten…

Speciaal voor de viering van 76 jaar vrijheid maakte de Muze van Abcoude een bijzonder film;

Om nooit te vergeten…

De film werd meer dan 1500 keer bekeken en we ontvingen vele mooie reacties.

Hartelijk dank daarvoor!

Heeft u de film nog niet gezien maar zou u dat nog wel graag willen? Neem dan contact op met de Muze van Abcoude en stuur een bericht naar:

demuzevanabcoude@gmail.com

met:

Bartho Braat als Burgemeester Bentinck

Marjolein Macrander als Koerierster Nel Griffioen-Blokhuis

Linda van Nimwegen als Zuster M. Electa

Rutger Seegers als Student Kees Scherpenzeel

Beer van Tilburg als Jan Verhoef


De film is tot stand gekomen dankzij de inzet van velen. Steun de Muze met een vrijwillige bijdrage zodat er in de toekomst meer mooie projecten mogelijk zijn.

U kunt een bijdrage overmaken naar:

NL69 RABO 0337 8261 45

t.n.v. Stichting de Muze van Abcoude

Hartelijke dank!


Café Chantant: Maaike ter Steege, Minke Wiggerink, Odette Polak, Ina Bakker, Yvette Biemans, Angelique Trouw, Tamara van Oostrom, Henriëtte Stolker, Carla van de Broek, Femke Vrolijk

Met dank aan: Bestuur Muze van Abcoude, Fam. de Graaf – Boerderij Meerweg, Fam. Verhoef – Schimmelpenninckhoeve, – Burgemeesterswoning Binnenrust, Kees van Kats – Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus Abcoude, Else Film – auteur Dat vergeet je nooit meer…

CREDITS:

Verhaalbewerking & concept: Marjolein Macrander

Cameraregie: Ben Pieters

Camera en Montage: Gerard Peelen

Zakelijke leiding & flyer: Linda van Nimwegen

Muziek: Bas van Waard

Foto’s: Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Vocale begeleiding Café Chantant: Karin Dieters

Montage film Café Chantant: Roel Regelink

Productie: Marjolein Macrander en Linda van Nimwegen

Om nooit te vergeten… is een productie van stichting de Muze van Abcoude i.s.m. RTV Ronde Venen en kwam tot stand met steun van Lions Abcoude/Baambrugge, Gemeente de Ronde Venen, Rabobank Amstel en Vecht, K.F. Heinfonds.

Geïnspireerd op ware gebeurtenissen


Bronnen: Fam. Verhoef, Historische kring Abcoude, Charlotte Evelein Bentinck, geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus Abcoude, het boek Dat vergeet je nooit meer… van Else Flim, Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen