NIEUWS: De voorstelling van het Café Chantant op 22 maart is geannuleerd wegens de maatregelen rondom de uitbraak van het Corona-virus.

Happy Days

75 jaar Vrijheid

Na de enthousiaste reactie van het publiek op de eerste voorstelling is het Café Chantant terug met een heel nieuw liedjesprogramma! Op zaterdag 9 februari gaat  Happy Days in première. Dit jaar staat de voorstelling helemaal in het teken van 75 jaar Vrijheid. Er komen liedjes voorbij van toen en nu waarin we de vrijheid vieren en overdenken. Het Café Chantant bestaat uit 11  (amateur-) zangers uit het dorp die worden begeleidt door muzikaal leider Stef van Dijk en basgitarist Paul Schoonderwoerd. De regie en productie werden gedaan door Marjolein Macrander en Linda van Nimwegen.

U bent van harte welkom bij een van de voorstellingen.

Voorstellingen Happy Days – 75 jaar vrijheid

  • Zondag 9 februari – Onder de Hanebalken, Abcoude – 17.00 uur
  • Zondag 8 maart – De Vijf Bogen, Baambrugge – 14.30 uur
  • Zondag 22 maart – Angstelborgh, Abcoude – 14.30 – Geannuleerd

Entree: €7,-

Reserveren: demuzevanabcoude@gmail.com of aan de deur.

Het Café Chantant verzorgt ook een kort optreden tijdens:

  • Groot Huis Concert – 19 april
  • BeKOORlijk Abcoude – 23 mei
De Muze van Abcoude

De Muze van Abcoude

De Muze van Abcoude zet zich in voor bijzondere culturele projecten in het dorp, met het dorp en door het dorp. Denk daarbij aan de Halloweentocht, de Kunstkaravaan, Gluren en de Botenparade. In het seizoen 2018-2019 startte de Muze van Abcoude met twee theaterproducties ; het Café Chantant en het Theaterlab. Bij deze projecten geeft de Muze van Abcoude  inwoners van het dorp de kans om onder begeleiding van professionals te zingen en toneel te spelen en zelf op het podium te stappen. Daarbij vinden we het belangrijk dat het dorpse karakter bewaard blijft en werken daarom graag samen met andere, lokale cultuurondernemers.

De Muze van Abcoude is ontstaan vanuit eerder culturele stichtingen zoals stichting de Bijenkorf en stichting Kunst & Cultuur Abcoude, Baambrugge.

Wie zijn wij?

De Muze van Abcoude is een initiatief van Linda van Nimwegen (Balletschool Abcoude) en Marjolein Macrander ( Jeugdtheaterschool Abcoude). Zij zijn al  jaren  actief in het dorp om daar bijzondere culturele projecten neer te zetten. Marjolein en Linda  werkte beiden als uitvoerend podiumartiest en hebben ruime ervaring in het ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van theaterproducties. Tevens zijn zij zeer ervaren docenten.

Bestuur: Floor van Teeseling (voorzitter), Ina Bakker (secretaris), Irma van den Berg (penningmeester)

Artistiek leider: Marjolein Macrander

Productieleider: Linda van Nimwegen

Café Chantant

Hou je van zingen en lijkt het je leuk om dat solo of in een klein ensemble te doen? Bij het Café Chantant komen de zangers wekelijks bij elkaar om samen met een pianist en een vocal coach aan een mooi programma te werken dat we uiteindelijk op verschillende locaties zullen uitvoeren.

Periode: september 2019 – maart 2020
KOSTEN: € 300,00
Dat is inclusief, regie, repertoire, theaterweekend en decor en kostuums

Seizoen 2019-2020 Programma

Café Chantant

Theaterlab

Halloweentocht

Struinen door de Tuinen

Theaterlab Abcoude

Het is de hoogste tijd om in Abcoude eens per jaar een mooie voorstelling te maken met toneelspelers uit het dorp. Lijkt het je leuk om aan een echte toneel- productie mee te doen, dan vragen we je om je aan te melden: zo ontstaat het Theaterlab Abcoude met daarin enthousiaste mensen. De Muze zoekt jaarlijks een toneelstuk en vraagt spelers om mee te doen. Wanneer je deelneemt aan een toneelproductie werk je met professionele regisseurs en wordt er naast de vaste repetities een speciaal theaterweekend georganiseerd.

Periode: December 2019 – mei 2020
KOSTEN: € 300,00
Dat is inclusief, regie, repertoire, theaterweekend en decor en kostuums

Meedoen aan een van de activiteiten van de Muze?

Leuk dat je interesse hebt!
Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met:

demuzevanabcoude@gmail.com

Linda van Nimwegen: 0624460578

Marjolein Macrander: 0641509889

Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Voor ieder project wordt een deelnemersbijdrage gevraagd.