Voorstellingen

Het seizoen wordt jaarlijks afgesloten met een voorstelling waar alle leerlingen aan mee doen. Sinds de allereerste voorstelling in 2007 zijn er dat er al een heel aantal geweest. Vanaf 2015 wordt er elk jaar een bekend verhaal gekozen als uitgangspunt voor de voorstelling. Elke groep heeft zijn aandeel in het verhaal en oefenen hun dansen tijdens de les.

De oudste leerlingen dansen de hoofdrollen. Zijn doen daarvoor een echte auditie en zo worden de rollen verdeeld. De hoofdrolspelers oefenen ook extra voor hun rol op de woensdagavond. De voorstelling vindt plaats in het theater van het Piet Mondriaangebouw en wordt meestal drie keer opgevoerd zodat alle ouders, familie en bekende kunnen komen kijken. Naast de leuke en mooie dansen zijn ook zeker alle kostuums telkens weer een genot om naar te kijken.

Jungle Book 2018

Jungle Book 2018

Dit jaar klonken er jungle geluiden uit het Piet Mondriaantheater. In het beroemde verhaal over Mowgli (Roos Pabbi) die op groeide bij de wolven kwamen alle dieren op het podium tot leven; Baloo de beer en Bagheera de panter, de brutale apen van de Bandarlog en de kronkelende Kaa de slang.

Gelukkig lukte het Mowgli om zijn vijand Shere Khan de tijger te verslaan en vond hij zijn weg terug naar de mensen. De voorstelling sloot af met een spetterende dans met alle hoofdrolspelers en een stalende Mowgli als middelpunt.

De Gelaarsde Kat 2017

Er was eens… een echt ouderwets sprookje met een prinses, markies en natuurlijk een heel bijzondere kat ( Katrijn Nouwen). De voorstelling werd geopend met een feestelijke dans waar wel 40 danseressen op het podium stonden.

De kat die er voor zorgde dat zijn baasje van boerenzoon veranderde in de Markies van Carrebas kwam op zijn weg van alles tegen; swingende muzikanten, prachtige vissen, elegante bloemen, een tovenaar en een kolkende rivier. Natuurlijk trouwde de prinses met de markies en leefde ze nog lang en gelukkig.

De Gelaarsde Kat 2017
Peter Pan 2016

Peter Pan 2016

Een spannende voorstelling met Piraten, Indianen en gemene Zeemeerminnen en natuurlijk de held Peter Pan die gedanst werd door Isa Veeneman. Wendy (Mylène Berkhout) en haar broertjes leken wel echt over het podium te vliegen.

Maar er waren ook sprookjesachtige dansen met Tinkerbell en haar vriendinnen, de moeraselfjes en de Nimfen op spitzen. Gelukkig liep het verhaal goed af en werd Kapitein Haak verslagen door een wel 16-koppige krokodil.